Wanneer moet je een regenpijp vervangen?

Wanneer je regenpijp aan vervanging toe is, is het belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Hoe langer je namelijk wacht, hoe groter de kans op beschadigingen en lekkages zijn. Wanneer je hier mee te maken krijgt, heb je hier ook last van in je huis en dat wil je liever niet. Maar wanneer moet je een regenpijp vervangen?

 

In deze blog lees je meer over waarom je een regenpijp moet vervangen, waarom je een regenpijp moet vervangen en de verschillende mogelijkheden.

Wanneer is een regenpijp aan vervanging toe

Een pvc regenpijp heeft een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Na deze 12 jaar is het verstandig om de regenpijpen te vervangen. Wanneer je regelmatig last hebt van lekkages of verstoppingen dan is het ook verstandig om de regenpijpen te vervangen. 

 

Waarom een regenpijp vervangen?

Er zijn verschillende redenen om je regenpijp te vervangen. Wanneer je regenpijp is beschadigd, is de kans op nog ergere beschadiging alleen maar groter. Als er nog meer beschadigd raakt, is er uiteindelijk een dakreparatie nodig. Hierdoor krijg je lekkages en raakt de gevelmuur beschadigd. Een beschadigde en oude regenpijp kan er ook nogal slordig uitzien.

 

Er is ook nog een andere reden om je regenpijpen te vervangen. Nieuwe regenpijpen hebben namelijk veel nieuwe extra’s. Zoals een stankafsluiter en een bladscheider, waardoor de regenpijpen makkelijker in onderhoud zijn. 

 

Regenpijp vervangen: de mogelijkheden

Wanneer je van plan bent om je regenpijpen te vervangen zijn er verschillende mogelijkheden. Met name zink, koper en pvc worden veel gebruikt. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden.

  • Zinken regenpijp: een zinken regenpijp wordt het vaakst gebruikt, dit is betrouwbaar en sterk materiaal. Het heeft een levensduur van 30 jaar en het aansluiten ervan is super eenvoudig.
  • Pvc regenpijp: wanneer je een klein budget hebt, is de pvc regenpijp de ideale oplossing. De pvc regenpijp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een levensduur van 12 jaar. 
  • Koperen regenpijp: een koperen regenpijp heeft een mooie luxe uitstraling. Koper gaat maar liefst 80 jaar mee en heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Goot, Regenpijp, Sneeuw, Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *