Jaren 30 binnendeur

Als je toe bent aan nieuwe binnendeuren, is de keuze niet altijd eenvoudig. Kies je voor strakke deuren of voor een meer klassieke uitvoering? Eén van de deuren die het nog altijd goed doet, zowel in traditionele als in eigentijdse interieurs, is de jaren 30 binnendeur. Ze straalt klasse en karakter uit.

De charme van art-deco

De jaren 30 van de vorige eeuw zaten vol charme. Het rijke leven van de burgerklasse laat zich nog duidelijk zien in de deuren van die tijd. Deze deuren bestaan uit verschillende panelen en een glaspartij die het licht tot in je kleinste hoekjes van je woning laat binnendringen. Het glas is mat of met reliëf zodat het licht diffuus de kamer binnenkomt. Wil je het écht chique? Kies dan voor een glas- in-lood venster in je binnendeur.

Nieuw of tweedehands?

Een jaren 30 binnendeur kun je nog makkelijk op de kop tikken in een tweedehandszaak of iemand die bouwmaterialen recupereert. Wil je toch liever een nieuwe deur in die stijl? Dat kan ook. Producenten vervaardigen nieuwe binnendeuren die gebaseerd zijn op oude ontwerpen uit de jaren 30.

Waar past een jaren 30 binnendeur het beste?

In een moderne of minimalistische woning kan een dergelijke deur perfect tot haar recht komen. Het is een echte blikvanger in een strakke omgeving. Ze zorgt ervoor dat de strakke lijnen doorbroken worden en geven aan het geheel een warme uitstraling. Uiteraard zijn jaren 30 binnendeuren het meest geschikt in hun oorspronkelijk omgeving. Ben jij de gelukkige eigenaar van een vintage woning uit die periode en wil je deze opknappen? Hou het dan bij deze jaren 30 binnendeuren. Combineer ze met houten lambriseringen en met houten ramen met kleine ruiten. Als je al deze elementen in dezelfde kleur schildert (wit bijvoorbeeld) en je laat dit goed contrasteren met je muren (donkergrijs bijvoorbeeld), dan krijg je een rijkelijk en stijlvol geheel.

Deuren, meubelen en accessoires in dezelfde stijl

Bij deze deuren uit de jaren 30 horen meubelen en accessoires die hier perfect bij passen. Je kunt uiteraard kiezen voor jaren 30 meubelen, maar dit hoeft niet per sé. Ook vintage meubelen uit latere jaren passen uitstekend bij je deuren. Rechte lijnen en aparte vlakken in je meubelen en accessoires doen het goed bij je deur.

De oude glorie van de en-suite

Jaren 30 binnendeuren zijn uitstekend om een en-suite te installeren. Je kent het wel: de dubbele deuren tussen de voorste en de middelste kamer. Naast de deuren zijn meestal half-open ingebouwde kasten geïnstalleerd. Deuren en kasten bekleden de hele muur en geven allure aan je kamer. Je opent of sluit je dubbele deuren naargelang je behoeftes. Dit en-suite principe wordt ook wel geïnstalleerd tussen de slaapkamer en de badkamer. Het geeft een echt gevoel van verwennerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *