Verschillende houten vloeren

Een houten vloer kiezen voor in je huis is niet makkelijk. Het is vaak een stevige investering en er zijn veel mogelijkheden. Het is dan ook niet gek dat je hier even goed over na wilt denken. Als je nog niet helemaal weet wat je wilt zullen we je in deze blog opweg helpen. Misschien vind je wel jouw nieuwe vloer.

 

Visgraatvloer

 

Als je houdt van een klassieke uitstraling dan is dit bij uitstek de keuze voor jou. Een visgraat vloer is gelegd, zoals je waarschijnlijk al had voorspeld, in de vorm van een visgraat. Dit is een erg mooi motief en doet erg klassiek aan. Als je iets anders wilt, maar het toch klassiek wilt houden, zou je ook kunnen gaan voor een hongaarse punt.

 

Eikenhout

 

Als je houdt van een gezellige sfeer kun je gaan voor een eiken vloer. Deze houtsoort is erg mooi en oogt heel duurzaam. Wat de kleur betreft kun je er trouwens alle kanten mee op. Zowel licht als donker is mogelijk, maar ook geschilderd of met een washing behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Net zoals eikenhout biedt teakhout een erg fraai uiterlijk. Deze houtsoort is erg stevig en daardoor erg duurzaam. Het hout wordt ook veel gebruikt voor het maken van meubels. We kennen allemaal wel de jaren 60 kastjes met een Deens design. Die overigens weer helemaal in opkomst zijn.

 

Vloerverwarming of niet?

 

Als laatst kun je jezelf nog afvragen of vloerverwarming wel of niet iets is voor jou. Vloerverwarming kan prima onder een houten vloer en biedt enkele voordelen die voor jou misschien wel doorslaggevend kunnen zijn. Een vloerverwarming verspreid de warmte namelijk gelijkmatig waardoor je efficiënt je huis kunt verwarmen. Daarnaast is een ander voordeel, dat je natuurlijk geen cv meer nodig hebt! Dit ziet er een stuk strakker uit. Het is alleen wel erg lastig te monteren in een bestaand huis, dus wordt deze optie meestal alleen gekozen in nieuwe huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *