Klustip: Hoe plaats je jouw sandwichpanelen?

Ben je druk bezig met de verbouwing van je huis en heb je je oog laten vallen op een nieuwe bedekking met sandwichpanelen? Zou je graag in kosten willen besparen en in plaats van de kosten uit te besteden, het bedekken van de panelen op jezelf willen nemen indien je hier de mogelijkheid toe hebt? Weet je alleen niet goed hoe? Het plaatsen van sandwichpanelen, voor bijvoorbeeld op het dak, is een heel andere kunst dan het plaatsen van de bijvoorbeeld wat makkelijkere dakpanplaten. Alleen waar begin je met het werken met sandwichpanelen en hoe werk je toe tot een eindpunt? Wij geven je hieronder de tips over hoe je het beste te werk kunt gaan tijdens plaatsen van jouw panelen. 

 

Let vooraf je begint op: Deze beschrijving is gemaakt gebaseerd op het rechtopstaand plaatsen van de sandwichpanelen.

 

  • Een sandwichpaneel dient altijd rondom te worden ingeklemd. Tape daarom alvast voordat je begint de hoekaansluiting luchtdicht af. 
  • Plaats stelblokjes om de sandwichpanelen iets hoger te plaatsen, dit is nodig voor een goede watertoevoer. 
  • Zaag de panelen op maat. Voor het plaatsen van de panelen; breng een siliconen voegkit aan. Dit zal het binnendringen van water en optredende luchtstromen voorkomen.
  • Plaats de panelen op stelblokjes. 
  • Zorg ervoor dat de panelen waterpas staan.
  • Boor de gaten voor de sandwichpaneelschroeven voor en schroef daarna de zelf-schroevende sandwichpaneelschroeven vast.
  • Spuit de spleet tussen de beide naastliggende sandwichpanelen op met PU-schuim.
  • Spuit de spleet op de hoekaansluiting van de panelen op met PU-schuim.

 

Bron; Mocht het u zelf niet lukken en wilt u professionele en servicegerichte hulp erbij? Finish Profiles in Purmerend, de nummer 1 in stalen dak,- en wandplaten, geeft u graag het juiste advies of lost de klus voor u op. Bezoek de website voor meer informatie over ons onze services en assortiment of kom eens langs in onze werkplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *