Gevelonderhoud, enorm belangrijk! 

De eerste indruk is het belangrijkst. Dit geldt voor persoonlijke interactie, maar ook voor je huis! Die eerste indruk van je huis maak je met je gevel. Het is het aanblik van je huis wat mensen het eerst zien en waar mensen hun oordeel over vellen. Het is dus belangrijk dat je gevel er mooi bijstaat. Hiervoor is onderhoud belangrijk! Lees hier hoe je dat het beste doet.

Schade op tijd verhelpen

Hoe vroeger je een probleem ontdekt, hoe makkelijker je het kan oplossen. Bij een klein scheurtje in je gevel moet je dus niet denken dat het niets voorstelt, maar meteen op zoek gaan naar een oplossing. Hoe langer je wacht, hoe erger de scheur kan doorscheuren en uiteindelijk steeds groter wordt. Dan heb je er alleen maar veel meer werk aan! Dit geldt niet alleen voor schade, maar bijvoorbeeld ook voor mossen en algen die zich aan je muur hechten. Vooral in de winter is het zaak om deze zo snel mogelijk te verwijderen, want als dit bevriest dan zet het uit. Ze kunnen diep in het voegwerk van je muur nestelen en hierdoor kunnen scheuren in de muur ontstaan. Oppervlakkig vuil kan dus zo inwendige schade veroorzaken, maar niet als je er op tijd iets aan doet! 

Netjes en schoon

Het ene vuil is natuurlijk hardnekkiger dan de ander, maar het is ook voor minder hardnekkige soorten vuil belangrijk om ze te verwijderen. Je wilt toch gewoon de ware kleur van je muur kunnen laten zien? Minder hardnekkig vuil kan je makkelijk zelf verwijderen met een hogedrukspuit of een goede borstel. Het echte hardnekkige vuil kun je beter aan een professionele gevelreiniger overlaten, want anders heb je kans op het beschadigen van je gevel. 

Hulp van een professional

Zoals eerder genoemd, kun je bepaald soort onderhoud aan je gevel maar beter overlaten aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in gevelreiniging. Zij beschikken over de juiste kennis en materialen om dit zo te doen dat er geen schade ontstaat en je gevel er weer prachtig bijstaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *